Vitamine D 

Jullie weten dat ik het supplement vitamine D aanraad tijdens de herfst en wintermaanden. Vitamine D is namelijk goed voor de weerstand. Een goede weerstand is weer belangrijk om minder vatbaar te zijn voor dat heersend griepje. Het lijkt er nu ook op dat vitamine D een rol speelt tijdens Corona.

Waarom is vitamine D van belang?

Onze huid zet zonlicht om in vitamine D. En dat houdt in dat we al nel een tekort opbouwen aan vitamine D, terwijl dit heel belangrijk is. Terwijl Nederland toch al niet echt een zonovergoten land is, spenderen we ook nog eens het grootste gedeelte van de dag binnen. En gaan we toch naar buiten dan smeren we ons grondig in met zonnebrandcrème. Dit zorgt ervoor dat we in de zomer maanden te weinig vitamine D reserveren en opbouwen om de herfst en wintermaanden mee te overbruggen. Veel Nederlanders kampen dan ook met een chronisch tekort aan vitamine D, terwijl deze stof cruciaal is voor onze gezondheid.

Suppleren met deze stof is dan ook aan te raden. Wanneer we vitamine D suppleren is het altijd belangrijk om voldoende magnesium tot ons te nemen, dit is namelijk de co-factor van vitamine D. Zonder magnesium wordt vitamine D niet goed opgenomen. Daarnaast is vitamine K2 ook een co-factor en dus goed om samen te gebruiken. 

Vitamine D en je humeur

Vitamine D draagt bij aan je probleemoplossend vermogen en beschermt je tegen cognitieve achteruitgang. Er zijn aanwijzingen dat deze voedingsstof de kans op mentale ziekten zoals de ziekte van Parkinson kan verkleinen. Erg interessant is ook het effect op je humeur. Vitamine D stimuleert de aanmaak van het gelukshormoon serotonine, waardoor de kans op depressies aanzienlijk vermindert. Niet zo gek dus dat je je in de winter neerslachtiger voelt. Je krijgt dan minder vitamine D uit zonlicht binnen. 

Welke vitamine D en hoeveel?

Er zijn verschillende merken die vitamine D verkopen. Wij werken met de kwalitatief hooggedoseerde producten van Lamberts. Dit betekent dat er geen extra vulstoffen aan toegevoegd worden en dat de dosering hoog is en je dus met 1 tablet per dag voldoende vitamine D binnen krijgt en deze goed wordt opgenomen in je lichaam. 75 mcg per dag is tijdens de donkere maanden zeker aan te raden. De 10 mcg die het voedingscentrum adviseert is echt niet genoeg. Donkere mensen hebben soms zelfs meer nodig. Ook hebben we van het merk Eqology de K2 met vitamine D op voorraad. Magnesium is een los supplement van Lamberts dat je ernaast kunt gebruiken. We leggen je graag uit waarom dit ook een supplement is dat je met een gerust hart dagelijks kunt slikken en waarom.

Even op een rijtje:

  • Veel mensen hebben een tekort aan vitamine D
  • Vitamine D is goed voor stevige botten en tanden
  • Vitamine D ondersteunt het afweersysteem en daarmee je immuunsysteem
  • Vitamine D is van belang voor het zenuwstelsel
  • Vitamine D speelt een belangrijke rol bij de goede werking van je spieren
  • Vitamine D is belangrijk voor een gezonde huid
  • Vitamine D is goed voor je humeur
  • 75 mcg is een goede dagdosis
  • Mensen met een donkere huid hebben sneller een tekort en hebben een hogere dosering nodig.

 

Aanbieding:

 

De hele maand November hebben we 10% korting op alle supplementen!