Vitamine D

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die ofwel via voeding, dan wel door het lichaam kan worden geproduceerd als zonlicht op de huid valt. Mensen die te weinig zonlicht krijgen kiezen vaak voor het aanvullen van vitamine D. 

De meest voorkomende vormen van vitamine D (calciferol) zijn vitamine D2 (ergocalciferol) en vitamine D3 (cholecalciferol). Ergocalciferol is een plantaardige vorm, terwijl cholecalciferol afkomstig is van dierlijke bron. Vitamine D3 wordt ook door de mens aangemaakt in de huid onder invloed van ultraviolet licht, zoals de zon (vandaar de bijnaam ‘zonvitamine’). Beide vormen van vitamine D worden in de lever omgezet in het metaboliet calcidiol (25-hydroxyvitamine D). Calcidiol wordt vervolgens in de nieren en andere cellen en weefsels (naar behoefte) omgezet in het biologisch actieve hormoon calcitriol (1,25-dihydroxyvitamine D). Het is belangrijk om te weten dat op het gebied van suppletie de vitamine D3 in de meeste gevallen effectiever blijkt te zijn dan vitamine D2 in het verhogen van calcidiol in het bloed en uiteindelijk calcitriol.

Waarom is Vitamine D belangrijk?
Vitamine D is essentieel voor gezonde botten en tanden en wordt ook belangrijk geacht voor een gezond immuunsysteem. Vitamine D draagt ook bij tot de instandhouding van een normale werking van spieren en speelt een rol in het celdelingsproces.

 

Voor wie is Vitamine D belangrijk?
O.a. voor:

– Ouderen, vooral diegenen met twijfelachtige nutriënten inname.
– Iedereen met weinig of geen blootstelling aan zonlicht.

Welke vitamine D3 moet ik nemen? 

Wij verkopen supplementen van de firma Lamberts. Deze zijn hoogwaardig en zeer geconcentreerd zonder toevoegingen.

We hebben de 1000iu ( 25mcg) voor dagelijks onderhoud of de 3000iu ( 75 mcg) voor een extra boost tijdens de winter of bij ziekte .

De hele maand december ontvang je 10% korting op de Vitamine D3 producten