Fruit acid treatment

Wat is een fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling is een behandeling waarbij er met glycolzuur (uit suikerriet) of salicylzuur (uit wilgenbast) of middels melkzuur (mandelic) of een mix van verschillende zuren een peeling uitgevoerd wordt. De “lijm” tussen de dode huidcellen wordt verweekt, waardoor zij los komen en verwijderd worden. Hoeveel dode huidcellen er verwijderd worden is afhankelijk van het gebruikte fruitzuur en de inwerktijd.

Voor welke indicaties is het geschikt?

 • Anti-aging: fruitzuur stimuleert de aanmaak van collageen en de productie van nieuwe huidcellen. Daarnaast heeft het hydraterende eigenschappen en zal de huid zichtbaar meer gehydrateerd zijn. De huid wordt gladder en minder dof en krijgt weer een natuurlijke glow en straalt.
 • Hyperpigmentatie: de behandeling werkt sterk verhelderend op bepaalde soorten hyperpigmentatie. Hyperpigmentatie als gevolg van zonneschade en melasma wordt lichter en minder scherp afgetekend.
 • Onzuivere huid: voor het behandelen van puistjes en mee-eters gebruiken we salicylzuur. Het lost talgverstoppingen in de poriën op en helpt bij een rustiger huidbeeld met minder puistjes. De huid wordt in balans gebracht. Daarnaast werkt salicylzuur bij het verminderen van donkere verkleuringen die ontstaan na puistjes (post inflammatoire hyperpigmentatie).
 • Gevoelige huid: zelfs voor de gevoelige huid is er een speciale blend die mild en toch effectief werkt. Doordat de huid na de behandeling meer in balans komt zal de huid uiteindelijk minder gevoelig worden. 
 • Lichaam: ook op het lichaam kan een fruitzuurpeeling aangebracht worden, zoals op de handen en decolleté. Bij puistjes elders op het lichaam, zoals op de rug, kan salicylzuur tevens toegepast worden. 

Behandeling in kuurverband:

De fruitzuurpeeling kan eenmalig toegepast worden om de huid een boost te geven. Wanneer je de huid intensief wilt behandelen, raden we een kuur van meerdere behandelingen aan. Een kuur bestaat uit 3 tot 6 behandelingen gemiddeld. De behandelingen zijn wekelijks. Het beste te doen als de zonkracht minder is. 

Belangrijke punten voor thuis:

 1. Breng na de behandeling dagelijks een hoge zonnefactor aan. De huid is na de behandeling extra gevoelig voor UV-straling en kan verbranden of juist hyperpigmentatie verergeren.
 2. Vermijd blootstelling aan de zon/ zonnebank voor minimaal 14 dagen na de behandeling.
 3. Gebruik alleen speciale huidverzorging na de behandeling. De huid heeft extra behoefte aan voeding en hydratatie.
 4. Wacht minimaal 7 dagen na de behandeling voordat je de huid weer scrubt / peelt.
 5. De huid kan erg droog aanvoelen na de behandeling voor enkele dagen. Gebruik dan een extra olie of volle crème.
 6. Om het resultaat van de behandeling te behouden onderga je een aantal keer per jaar een onderhoudsbehandeling. 

Wat kost het?

 • Een fruitzuurpeeling afgestemd op de huid inclusief een verzachtend masker na de behandeling: € 69,50
 • Bij een kuur van 3 behandelingen ontvang je een mini productensetje bestaande uit een olie en een SPF 50 crème voor thuis t.w.v. € 17,50
 • Bij een kuur van 6 behandelingen ontvang je een complete productenset bestaande uit een olie en een SPF 50 crème voor thuis t.w.v. € 65,-