Suikerontharing/Sugaring

Het is tijd om anders te denken over ontharing. Het is niet voor niks dat er bij Huidstudio Puur Ankie niet meer met hars gewerkt wordt, maar puur en alleen met Sugaring van Pandhy’s.

Ontharen van het lichaam en gezicht kan op allerlei manieren. Scheren, harsen of laseren. Maar er is er geen een zo effectief en huid verbeterend als Sugaring.

Wat is sugaring?

Sugaring is een manier van ontharen op basis van suiker. Pandhy’s suiker bevat alleen de lichaamseigen stoffen glucose, fructose en water. Doordat het lichaam deze stoffen herkent en erkent kunnen deze, zodra de suiker op de huid wordt aangebracht, doordringen naar de onderste huidlagen. Daar waar de haartjes in de haarwortel vast zitten.

De suiker omvat het haartje en de haarwortel en deze wordt met de haargroeirichting verwijderd. Suiker hecht niet aan water waardoor de gezonde/levende huidcellen (die water bevatten) intact blijven en alleen de haren en de dode huidcellen (bevatten geen water meer) verwijderd worden. Een zijdezachte onthaarde huid is het resultaat.

Wat is het verschil met andere ontharingsmethodes?

Het grootste nadeel van het traditionele harsen is dat de haren tegen de haargroeirichting verwijderd worden, waardoor ze af (kunnen) breken en niet de haarwortel meenemen. De enige manier om haargroei te verminderen is als je de haarwortel in zijn geheel verwijderd.
Afgebroken haren kunnen dan voor ontstekingen in de huid zorgen.

Hars is geen lichaamseigen stof waardoor een allergische reactie mogelijk is. Ook trek je met hars, naast de dode huidcellen, ook de gezonde/levende huidcellen mee. Tot gevolg dat de huid gevoeliger en roder kan zijn en meer tijd nodig heeft om te herstellen.

Het woord Sugarwax wordt ook vaak gebruikt maar is niet hetzelfde als Sugaring. Het woord wax zegt het al. Het zal een combinatie van suiker en hars zijn. Alleen Pandhy’s maakt gebruik van lichaamseigen stoffen zoals glucose, fructose en water. De haren worden met de haargroei richting verwijderd, hierdoor verminderd de pijn
• De haren worden volledig verwijderd waardoor ze dunner worden en minder snel aangroeien
• Er wordt hygiënisch gewerkt
• De huidstructuur verbetert door het verwijderen van dode huidcellen zonder de levende cellen te beschadigen
• Suiker bestaat uit lichaamseigen stoffen waardoor er op een natuurlijke wijze wordt gewerkt
• De structuur van de haaropbouw wordt langzaam vernietigd, hetgeen tot een permanent resultaat leidt

De voordelen van sugaring zijn:

 • Geen haarbreuk zoals bij harsen en wax omdat de haren met de haargroeirichting mee worden verwijderd. Dit maakt het ook minder pijnlijk in vergelijking met harsen.
 • Alle Pandy’s suikerpasta’s zijn volledig natuurlijk en dierproefvrij. Ze bestaan uit water, fructose en glucose, zonder chemische, geur- en kleurtoevoegingen.
 • De pasta bevat ook geen citroen of andere zuren, waardoor het hypoallergeen is en geen huidirritatie veroorzaakt.
 • Sugaring kan voor alle delen van het lichaam worden gebruikt.
 • De haartjes worden volledig verwijderd waardoor de aard van de nagroei veranderd; de haartjes worden dunner en groei minder snel aan.
 • Op lange termijn vernietigen we de structuur van de haaropbouw, wat tot een permanent resultaat leidt.
 • De suiker is op lichaamstemperatuur, de huid wordt dus niet belast met hoge temperaturen en dus niet verbranden.
 • Het is hygiënisch.
 • Deze methode is ook geschikt voor mensen met o.a. spataderen, een dunne huid, droge huid, eczeem, psoriasis, diabetes en tieners.
 • Alle doden huidcellen worden verwijderd tijdens de behandeling.
 • Niet alleen de haren worden verwijderd, maar de onthaarde gedeelten worden tevens verzorgd door de nabehandelingsproducten.

Waar? 

Sugaring kan op het gelaat om ongewenste haartjes te verwijderen op de bovenlip, wangen, kin en wenkbrauwen. We ontharen zelfs oorschelpen en neusharen vooral ook bij de heren. Voor het lichaam passen we het toe op benen, onderarmen, oksels, van bikinilijn tot full brazilian en voor de heren voor borst of rug haren. 
Prijzen vanaf € 11,-
Kijk hier voor meer info.