Zonne-Cosmetica

Zonnebrandcrèmes beschermen je huid tegen zonnestralen. De crème zorgt ervoor dat je huid minder snel verbrandt, minder snel veroudert en het verkleint je kans op huidkanker. Hoe hoger de beschermingsfactor, des te beter de bescherming. Gebruik het liefste minimaal factor 30.

Belangrijk is dat de crème beschermt tegen UVA en UVB en tegenwoordig ook tegen infraroodstraling. UVB beschermt tegen zonnebrand en UVA beschermt tegen huidveroudering. De UVA  zorgt er ook voor dat je minder bruin wordt en dat is wel zo verstandig.

Verder bestaan er producten met chemische en fysische filters. Chemische filters trekken in de huid en absorberen hier de UV-straling. Fysische filters leggen een laagje op de huid en weerkaatsen als het ware het licht. Titaniumdioxide en zinkoxide zijn de meest gebruikte fysische filters en deze zijn erg veilig voor de gezondheid. Producten met oxybenzone kun je beter niet gebruiken. Verder is het belangrijk dat er anti-oxidanten aan toegevoegd zijn. Ze beschermen je tegen de vrije radicalen. Je kunt anti-oxidanten opnemen middels je voeding of door te suppleren (een goed voorbeeld zijn onze colladeentabletten waardoor je een natuurlijke SPF 15 opbouwt in je lichaam) maar ook middels onze producten op de huid.

Ook worden er vaak hydraterende ingrediënten als hyaluronzuur aan toegevoegd, die ervoor zorgen dat de huid goed gehydrateerd blijft.

De voorkeur gaat uit naar fysische filters daar deze de huid zelden tot nooit irriteren en niet in de bloedbaan terecht komen.

Toch is het ook belangrijk om wel zon op de huid te krijgen voor de aanmaak van de zeer belangrijke vitamine D.  Raak dus niet meteen in paniek als je even niet ingesmeerd in de zon bent. Doe dit echter niet te lang. Vaak is een paar minuten en voor de zeer blanke huid 1 minut al voldoende voor de aanmaak van deze goede vitamine. Mensen die veel buiten zijn zullen makkelijker vitamine D aanmaken. Helaas komt het gros van de Nederlandse bevolking vitamine D tekort en is het een must om extra te suppleren in de donkere maanden of zelfs het hele jaar door. 

Tips:

  • Gebruik een SPF 30 factor minimaal met UVA en UVB bescherming.
  • Smeer je op zonnige dagen ieder 2 uur in en vermijd de zon tussen 11.00 en 15.00.
  • Door weerkaatsing kun je ook onder de parasol verbranden.
  • Door weerkaatsing van water/sneeuw verbrand je extra snel.
  • Bescherm kinderen extra met een zonnehoedje, beschermende kleding en dek een kinderwagen af met een hydrofiele doek.
  • Een crème/spray die je maar 1 x hoeft te smeren bestaat niet!
  • Smeer genoeg en dus niet te zuinig!
  • Ook met een hoge factor word je nog bruin want een zonnebrand crème filtert nooit alles. 
  • Toch verbrand? Ga uit de zon en gebruik een herstellend en verkoelend product in de vorm van een after sun of een alle vera gel.
  • Geniet van de zon maar wel verstandig.

Aanbieding hele maand juli:

10% korting op alle zonneproducten en ook op de colladeentabletten